Uit de media: Geslaagde gratis openlucht bioscoop Wentholtpark

1e gratis openlucht bioscoop ondanks bui goed bezocht

Afgelopen zaterdag 29 juli was er voor het eerst een gratis openluchtbioscoop in het Wentholtpark in Lichtenvoorde. In totaal ruim 400 bezoekers genoten op eigen meegenomen kleedjes en met picknickmand van de 4 getoonde films in deze mooie groene long in het dorp.

In het Wentholtpark verrees zaterdagochtend een groot LED videoscherm voor vertoning van in totaal 4 films. Al om 11.00 uur begon voor de allerkleinsten een kinderfilm, waarna het filmprogramma doorliep met nog 2 familiefilms en een avondfilm. Door de weersomstandigheden (onweer) moest de film van 16.00 uur verplaatst worden naar 19.00 uur, maar dat mocht de pret van de vele bezoekers niet drukken.

Organisator Rutger Addink van het Lichtenvoordse bedrijf Addink Media Groep kijkt terug op een geslaagde 1e editie. “Ja, ik noem bewust 1e editie, want gelet op ons doel (een gratis uitje, juist óók voor mensen die niet op vakantie kunnen red.) en de vele positieve reacties ontkomen we er niet aan om dit volgend jaar weer te organiseren.” vertelt hij met een glimlach. Een bezoeker geeft desgevraagd aan dat zij en haar kinderen inderdaad niet op vakantie kunnen, en dit een erg fijn, gezellig en kosteloos uitje is voor haar gezin. “Maar…” benadrukt Rutger, “Iedereen was welkom hè!”

Tussen de films door was het ook prachtig om te zien dat kinderen heerlijk kunnen spelen in het park, en ook de dierenweide in het park was deze zaterdag, zoals overigens ieder weekend, geopend. Ook ouders vermaakten zich prima op picknick kleedjes met zelf meegenomen hapjes en drankjes.

Het lijkt er dus op dat deze gratis openlucht bioscoop een jaarlijks terugkerende activiteit gaat worden, waarbij voor volgend jaar mogelijk samengewerkt gaat worden met Went-Event, een nieuw initiatief van de Stichting Wentholtpark Lichtenvoorde om meer sociale en culturele activiteiten in het park te organiseren.

Dit gratis evenement is overigens mede mogelijk gemaakt door enkele betrokken lokale ondernemers, waarvoor dank!

Kijktip: RTV Slingeland heeft een reportage gemaakt. Deze is te zien in de nieuwsuitzendingen van maandag 31 juli en/of dinsdag 1 augustus van deze regionale zender. (via digitale tv bij regionale zenders en online op de website van RTV Slingeland).

 

 

Laatste nieuws